måndag 16 december 2013

Blomkålsris med kycklinggryta

 
Du behöver; 

- 500 gram kycklingfilé
- 150 gram champinjoner 
- 150 gram röd paprika
- 30 gram röd lök
- 10 gram flytande margarin (till stekning)
- ½ hönsbuljongtärning 
- 1,5 msk tomatpuré
- 2,5 dl matlagningsgrädde (den magraste som finns för att hålla kalorierna nere)
- Blomkål 

Övriga kryddor; salt, peppar, vitlök, curry

Dela kycklingen i mindre bitar. Gör det samma med champinjonerna, löken och paprikan. Stek kyckling, champinjoner och lök i en panna tillsammans. Salta, peppra och släng i lite vitlökskrydda om du vill. När kycklingen är brynt så tillsätter du hönsbuljonger och tomatpurén. Rör ner. Häll i matlagningsgrädden, koka en stund, krydda med curry, klar.

Sen; koka blomkålsris. 

Koka upp vatten i en kastrull. Salta lite. Medan du väntar på att det kokar upp ska du riva 100 gram blomkål på den grövsta sidan av ett rivjärn. Häll ner i det kokande vattnet. Låt koka i cirka 40-50 sekunder. Sila bort vattnet. Klart. 

Allt som allt landade hela grytan på 916 kcal. Vägde och delade upp i en portion, så min portion blev totalt på bara 207 kcal med blomkålsriset inräknat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar